2008. október 7., kedd

lapszél

Nagy ívben. Eddig is így tudtam, hogy így kell, és igenis jogosan háborogtam minap. Amikor egy autós szinte súrolta sarkam a zebrán, bevallom, kissé elbizonytalanodtam. Ám utánanéztem, körbeérdeklődtem a gépkocsis ismerőseimtől, akik engem igazoltak. A sofőr többszörösen is megsértette a KRESZ-t. Az a legkevesebb, hogy nem adott elsőbbséget a zebrán. Szabálytalanságát tetézi, hogy a balra nagy ív helyett igencsak kis ívben vette a kanyart, így majdnem elvitte a lábam, pedig a túloldalhoz már igencsak közel jártam. Mit ér a szabályozás, ha figyelmen kívül hagyják és tesznek rá? Ráadásul nagy ívben.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Emlitettem, hogy mindenki olyan, ahogy atmegy a zebran?
En spec buntetek. MINDEG ervenyesitem elsosegemet. Ha okvetetlenkedik ( miert tenne ) lemutatok a zebrara, szemkontaktust keresek vele, es tisztan erthetoen azt mondom: ZEBRA. Erteni szoktak. Persze szaz kilo felett konnyed dolog az erdekervenyesites....

oximoron írta...

nem, _ezt_ még nem emlitette. de én is olyan vagyok, hogy mutatom a zebrat, az indexeles hianyat, es bevallom szoktam nemetkozileg egyezmenyes jeleket is hasznalni persze csak végszukseg eseten... :)