2008. december 17., szerda

érzelem vs. józan ész


Az emberek azt hiszik, a szeretet érzelem. Pedig a szeretet józan ész.
(Ken Kesey)Ha erre jártál, ehhez mindenképpen kommentelj, kérlek!
Az első gondolatot, ami eszedbe jut róla!
Thx! :)

8 megjegyzés:

Linda írta...

nekem egyszer megpróbálta valaki elmagyarázni azt, hogy lehet ésszel és szívvel is szeretni, de én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy sok mindenre keresem a választ, néha képtelen dolgokra is, de a szeretetet nem akarom kategorizálni, a szeretet vagy van, vagy nincs.. még az sem rajtam múlt, hogy a halat képtelen vagyok lenyelni, és akkor egy olyan nagy volumenű dologról, minthogy a másik ember mit vált ki belőlem, ne is beszéljünk.

a túlkoros naiva írta...

nekem az jutott eszembe, hogy "nem!", azt�n mire bej�tt a kommentbox, r�j�ttem, hogy dehogynem :(

K. írta...

hát....
minden a fejben dől el azt mondják.
szerintem is...

SA írta...

Az emberek azt hiszik, a szeretet érzelem vagy a a szeretet józan ész. Pedig a szeretet a világ mindent megelőző alapelve..

smilimano írta...

még várok, hátha lesz több megjegyzés, aztán én is leírom mi erről, a véleményem.
addig is köszi nektek,
xoxo

Névtelen írta...

A szeretet érzelem. Érzelem, ami, ha kialakult, mert a szembejövő rászolgált és szeretetreméltó volt, akkor az, hogy megmarad-e az már a következő időszak (tettek)függvényében dől el - az agyban. Ott eldől, hogy foglalkozol-e vele a jövőben, de az idő hosszát,hogy valójában mikor tudod elengedni (mert mégsem olyan, amilyennek vélted) az a szíveden, a lelkeden, a Te világlátásodon áll. Összetett. Nehéz lenne különválasztani.

M írta...

A szeretet - szerintem - a másik ember igazi javát akarni. Tehát semmiképpen nem érzés, hanem gondolat. De a gondolat azonnal kivált érzéseket is. De az biztos, hogy nem a "puszi-puszi, cic-mic" a szeretet. A szeretet nagyon komoly dolog. No, elsőre a rendelkezésemre álló idő alatt ez jutott eszembe, s leírtam, mert kérted. És úgy gondolom, hogy akkor ezzel most kifejeztem egy picit a szertetemet is ... :) :) :)

maicher írta...

prada purse
prada uk
prada hand bags
miu miu
miu miu handbags