2010. december 19., vasárnap

ünnep elé

a karácsony közeledtével válok egyre szomorúbbá és agressszívabbá. nem tudom, hogy ez ok-okozati összefüggésbe hozható egymással, viszont tény. és ez nagy baj! mióta anyukám meghalt, a karácsonyozás más jelentést kapott kis családomban. nem igaz: nem a jelentése változott meg, hanem a minősége.
a várakozás időszaka, gyertyák a fenyőkoszorún, a nagybevásárlás, a bejglisütés, a készülődés, az a pillangószárny-remegés a gyomorban, az izgalom, mely az ajándékkészítést övezi...
helyett
várakozás, pénzszámolás, előre megbeszélt "ezjóleszajándéknak?", műöröm, műfenyő, műbejgli, műmosoly, műkarácsony, műünnep.

nem lehetne, hogy elalszom, és csak akkor ébredek fel, amikor akarok? s ha nem akarok, akkor pedig egyáltalán nem.

most  nagyon úgy érzem, nem akarok. sem felébredni, sem karácsonyozni, sem élni...

6 megjegyzés:

Málna írta...

Igen.Van ilyen. Nekem is volt.Sok embernek volt már...és van.

Hééé!Oxi!

Ölelés neked...

carpe diem írta...

Együttérzek Veled! A karácsony már régen nem arról szól, amiről szólnia kellene.Ezért emlékezem szívesen vissza gyermekkorom karácsonyaira. Ez ERŐT ad a mindennapok elviseléséhez.
Vigyázz magadra! Szeretettel üdvözöl: carpe diem

Babi néni írta...

Én rájöttem, hogy a karácsonyban csak mások idegesítenek, a szűk családom nem. :o) Ezért és mert szerencsémre megtehetem, nálunk semmi sem lesz, elmegyünk a "kedves" rokonok elől hotelbe ünnepelni. Furcsa lesz az első karácsony fa és mákosguba nélkül, de ha beválik...

a mesélő írta...

A karácsonyt azért csinálom végig, mert tudom, hogy a gyerekeimnek ez az IGAZI karácsony, nekik nincs emlékük az én igazi karácsonyaimról, így muszáj jól csinálnom, jól csinálnunk, még ha fárasztó és nem is olyan igazi akkor is :) De te nyugodtan kihagyhatod, ha úgy tetszik, ez az egy életünk van, miért cipelnénk magunkkal ( én is cipelek persze ) "nem akarom" és "nincs kedvem hozzá" koloncokat?

Betond írta...

Miért mondjátok, hogy ez már nem az a karácsony? Miért nem ünneplitek úgy? Heh? Kell belelovalni magatokat a vásárlásba?

Esetleg az a megfejtés, hogy felnőttünk és gyerekként másként láttuk. Talán a mi szüleink is ilyennek látták a karácsonyt akkor?

Valaki megkérdi a szüleit?

szindbad írta...

csuhások és plázák összeesküvése. karacsonybakiknelkul.hu - kell ez nekunk?